Blogul

lui Robert

Blue Air urmeaza sa se listeze la bursa

Blue Air reprezinta cea mai mare companie aeriana din Romania si a anuntat ca se pregateste de listarea la bursa, in ciuda faptului ca aceasta procedura urmeaza a se desfasura pe parcursul a pana la trei ani. Chiar directorul general al companiei, Gheorghe Racaru a afirmat acest lucru, fiind de parere ca orice target care trebuie atins se va pune in aplicare respectand fiecare etapa. De asemenea, acesta este de parere ca Blue Air va transporta peste 5 milioane de pasageri in acest an, ceea ce presupune o cifra de afaceri de circa 400 de milioane de oameni, aspect datorat si de cresterea numarului zborurilor alocate pe anumite curse, dar si introducerea unor curse catre destinatii noi.

Crestere

Cresterea estimata de 35% fata de aceeasi perioada este asigurata de rutele noi precum cele introduse catre zona de nord a Europei, precum in capitalele Copenhaga, Oslo, Helsinki si nu numai, insa si pentru ca intreaga tara este mai bine legata, marile orase fiind mai usor de vizitate printr-un zbor direct cu avionul, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Oradea sau Constanta.

Avioane noi

Mai mult, compania low cost a comandat sase avioane noi Boeing 737 MAX 8, urmand ca mai apoi sa fie comandate inca doua, iar in urma acestei tranzactii, Blue Air va fi primul operator din tara noastra care va avea aceste aeronave in flota. In plus, alte 12 avioane de acelasi tip vor fi inchiriate de la compania Air Lease Corporation pentru a putea asigura toate cursele noi introduse.

Curse

Blue Air a fost fondata in anul 2004, iar de atunci s-a extins considerabil, astfel ca in ziua de azi are baze operationale in mai multe tari pe langa Romania, printre care Marea Britanie, Cipru sau Italia. De asemenea, anul trecut a depasit Tarom la numarul de pasageri transportati, devenind astfel cel mai important operator aerian al tarii. Astazi sunt disponibile mai mult de 100 de destinatii din 16 tari, care face fata competitorilor directi Wizz Air si Ryanair. Bazele operationale ale Blue Air sunt cinci in Romania, la Iasi, Constanta, Cluj-Napoca, Bucuresti si Bacau, insa sunt si altele in Torino, Larnaca si Liverpool.