O alimentatie echilibrata reprezinta unul dintre stalpii nostri pentru o stare buna de sanatate. Pe langa ingredientele folosite, mai conteaza cum depozitam alimentele, cum le combinam si cum le consumam.

In meniul nostru se gasesc produse ce nu ar trebui reincalzite. De ce? Exista riscul sa apara ca unele alimente sa devina cancerigiene.

 

Cum ne protejam mai bine sanatatea?  Iata o lista de alimente de zi cu zi ce nu ar trebui reincalzite.

 

1.Carnea de pui

Nu este recomandat sa reincalzesti carnea de pui pentru ca are o densitate mai mare de proteine decat carnea rosie. De ce? Exista riscul sa te trezesti cu probleme la stomac.

Medicii recomanda sa cumperi carne refrigerata si nu congelata. In plus, carnea este ultimul aliment ce ar trebui pus in caruciorul de cumparaturi, pentru a micsora din timpul pana cand va ajunge acasa in frigiderul tau.

 

2.Cartofii

In acest caz, nu reincalzirea este problema, ci cum au fost depozitati cartofii dupa ce au fost gatiti.

Daca au fost lasati sa se raceasca la temperatura camerei, iar apoi nu i-ai bagat in frigider, s-ar putea sa ai probleme.

Daca nu sut depozitati la frigider, se creeaza scenariul perfect pentru dezvoltarea unei bacterii, ce provoaca aparitia unei intoxicatii alimentare numite botulism.

Simptome ale botulismului sunt: diaree, voma, constipatie, privire incetosata, dificultati de vorbire, crampe stomacale etc.

Pentru siguranta ta, nu uita sa depozitezi preparatul tau culinar din cartofi in frigider.

3.Orezul

Aici se repeta putin scenariul de la cartofi la capitolul depozitare.

Sa o luam cu inceptul. In primul rand, daca orezul nu este gatit corect, exista sanse mari sa suferi o intoxicație alimentara.

Daca orezul nu este depozitat cum trebuie sau este depozitat de prea multe zile, se vor dezvolta anumite bacterii, care te vor face sa suferi de diaree sau de stari de voma.

 

4.Ciupercile

Cel mai sigur scenariu este sa mananci preparate din ciuperci atunci cand le-ai gatit.  Odata reincalzite, ciupercile pot duce la dureri ingrozitoare de stomac.

 

5.Ouale

Ouale nu trebuie reincalzite in nici o situatie. Indiferent ca au fost fierte sau prajite inainte, aceasta proteina devine toxica daca este reincalzita si iti poate da peste cap sistemul digestiv.

Poti tine preratele din oua la frigider, dar nu mai mult de 3-4 zile si consuma-le reci.

 

Poate nu acordam importanta cuvenita cand vine vorba despre reincalzirea alimentelor. Ai grija ce alimente pui din nou pe foc sau in microunde pentru a nu periclita starea ta de sanatate.