Blogul

lui Robert

Ce alternative au soferii la motoarele Diesel si pe benzina

Probabil ca orice sofer a luat in calcul la un moment dat optiunea de a opta pentru sisteme GPL intrucat acestea sunt bine cunoscute pentru avantajele lor, iar impreuna le vom descoperi pe cele mai importante. Cu siguranta, viitorul este reprezentat de motoarele electrice, insa pana cand acestea sa devina mai comune in Romania, suprematia este tinuta de Diesel intrucat acesta asigura un consum mai scazut in comparatie cu cel al benzinei. Chiar daca motorina este poluanta si deja incepe sa fie interzisa in centrele marilor capitale ale Europei, se pare ca la noi in tara nu exista reglementari in acest sens, motiv pentru care cei mai multi prefera sa se orienteze in continuare catre masinile echipate cu motoare Diesel, in ciuda tuturor dezavantajelor aduse pe termen lung.

In schimb, exista si alternative care devin din ce in ce mai populare, precum apelarea la gazul petrolier lichefiat. Monteaza GPL si vezi care sunt avantajele de care te vei bucura, incepand de la protejarea mediului inconjurator intrucat acest tip de carburant nu are in componenta nenumarante substante toxice, printre care plumb sau benzen, iar arderile sunt complete. Pe aceasta cale se prelungeste si durata de viata a motorului care este protejat din mai multe motiv, inclusiv pentru ca cilindrii acestuia nu mai sunt „spalati” in carburant si vor functiona in conditii optime.

Siguranta

Totodata, sistemele GPL sunt instalate doar in service-uri acreditate, iar pe aceasta cale clientii se bucura de mai multe avantaje, incepand de la o garantie de minim 2 ani, dar si de mai multa securitate. Ulterior, este esential ca instalatiile sa fie verificate la fiecare 2 ani, inspectia fiind obligatorie si asemanatoare celei tehnice periodice, iar durata de viata este minim 10 ani si poate varia in functie de optiunea aleasa.

Simplitate

In ziua de azi se gasesc nenumarate tipuri de sisteme GPL, care mai de care mai eficiente, insa unul dintre cele mai importante avantaje e reprezentat de faptul ca acestea sunt disponibile in rezervoare mult mai compacte, ce pot inlocui chiar si roata de rezerva. Cu alte cuvinte, nu mai este nevoie de alegerea celor care ocupa cea mai mare parte a portbagajului, ceea ce este un mare plus intrucat orice sofer se va putea bucura de intreaga suprafata disponibila in orice situatie.

Economii

Totusi, poate ca cel mai mare avantaj de care se bucura cine monteaza GPL e reprezentat de economii, care pot ajunge si pana la 40% la fiecare drum parcurs. In acelasi timp, investitia initiala poate sa difere, de la 500 de euro in cazul celor universale pana 1.000 de euro sau mai mult in cazul celor dedicate anumitor tipuri de motoare, insa aceste sume se amortizeaza in mai putin 12 luni, in functie de distanta parcursa.