Blogul

lui Robert

Stii care sunt cele mai bune tipuri de seminte?

Semintele de canepa contin cantitatea necesara de acizi grasi esentiali, adica omega 6 si 3, care mentin vasele de sange curate, prevenind aparitia bolilor cardiovasculare. De asemenea, semintele de canepa contin proteine si carbohidrati.

Pentru ca avem o serie de beneficii si proprietati citeste despre semintele de canepa pe la Paradisul Verde cum ne pot ajuta:

-sunt indicate in alimentatia femeilor insarcinate pentru ca acizii grasi esentiali sunt necesari dezvoltarii armonioase a copilului.Continutul ridicat de Omega 3 in sarcina o influenteaza puternic deoarece scade riscul unei nasteri premature
-sunt recomandate pentru persoanele cu un regim vegetarian pentru ca se numara printre putinele alimente care furnizeaza cantitatea optima de proteine, continand toti cei 9 aminoacizi esentiali, printre care si grasimile omega-3 si omega-6, pe care corpul le poate prelua doar din alimente

-consumul de seminte de canepa poate inlocui alimentele pline de grasimi saturate, semintele de canepa reducand riscul de infarct, nivelul de colesterol si predispozitia de a suferi de ateroscleroza.

-sunt recomandate in dieta diabeticilor deoarece au un indice glicemic scazut

-semintele de canepa combat artrita reumatoida datorita acidului esential Omega 3 care ajuta la producerea substantelor antiinflamatoare care actioneaza asemanator cu hormonii

-imbunatatesc tranzitul intestinal

-consumul de seminte de canepa imbunatateste randamentul cerebral imbunatatind functionarea memoriei.Acizii grasi ca omega 6 si omega 3 din canepa ajuta la intarzierea sau atenueaza efectele neurologice ale bolilor precum Alzheimer sau Parkinson.

-prin consumul de seminte de canepa se hranesc celulele ajuntandu-le sa se regenereze.Extractul de canepa este folosit in in tratarea unor afectiuni ale pielii precum eczema sau psoriazisul

-semintele sunt recomandate persoanelor cu intoleranta la gluten, zahar, nuci si lapte

Datorita continutului de fibre din semintele de canepa se poate combate constipatia cu succes.O alta problema de sanatate care poate fi rezolvata cu aceste seminte este balonarea sau crampele abdominale.

  • Ajuta la combaterea artritei reumatoide
  • Semintele de canepa actioneaza asupra tenului. Prin consumul lor se aduc beneficii asupra organismului atat in interior cat si in exterior.Modificarile exterioare care apar sunt imbunatatirea aspectului pielii, se mareste elasticitatea pielii, se recapata stralucirea tenului.Pot fi folosite ca masti regenerante si purificatoare atat asupra tenului cat si asupra parului.
  • Vitaminele B si fosforul din compozitia semintelor imbunatatesc capacitatea de concentrare si memorare.
  • Semintele de canepa imbunatatesc echilibrul hormonal prin continutul de acid gamma linoleic.
  • Semintele de canepa ajuta la cresterea energiei organismului si combat stresul si oboseala